EXPERTISE

Van acquisitie tot overeenkomsten en van haalbaar ontwerp tot projectmakelaardij


Onze expertise ligt op projectontwikkeling van met name woningbouw en recreatie. Van acquisitie tot oplevering waarvoor we een eigen netwerk hebben van specialisten op elk terrein. Van fiscale optimalisatie tot saneringsopgaven.

Conceptontwikkeling


Het ontwikkelen van een doordacht concept gaat bij Lx Real Estate om de uiteindelijke bewoners en gebruikers. De behoeften van verschillende doelgroepen en beleving van het openbare gebied. Hierbij is continu aandacht voor financiële haalbaarheid en exploitatie op gebouw- en gebiedsniveau.  Met continu marktonderzoek signaleren we trends, vragen en behoeften in de markt. Afgestemd op plaats en tijd vormen ruwe modellen en programma’s zich zo tot plannen. De ene keer start dat met een bestaand gebouw of locatie, de andere keer met een marktbehoefte: onder aan de streep ontwikkelt Lx Real Estate altijd vanuit marktkansen met het oog op een optimale kwaliteitsvolle ontwikkeling en financieel resultaat.

Haalbaarheidsanalyses en marktonderzoek


Wat is de potentie van een locatie of gebouw, en hoe kun je (her-)ontwikkelen met optimaal financieel resultaat? Om deze vraag te beantwoorden, verzorgen wij uitgebreide data- analyses van transacties en/of verhuurgegevens van de betreffende (recreatie)woningen, kantoren of bedrijven. Middels een DESTEP- analyse en out of the box-denken komen we tot een creatieve ruimtelijke invulling. Onze haalbaarheidsanalyses geven eigenaar, koper of investeerder een realistisch beeld van de waarde van de (her-)ontwikkeling.

Plan- en projectontwikkeling


Welke rol wij ook vervullen binnen plan- of projectontwikkeling: Lx Real Estate beheerst het gehele traject. Van acquisitie, het opmaken van werkbare overeenkomsten tot een doordachte en passende invulling van locaties of gebouwen met een optimaal rendement. Wij verzorgen het gehele traject inclusief eventuele stichtingskosten/grondexploitatie, bestemmingsplanprocedures tot aan het definitieve ontwerp, omgevingsvergunning en uitvoering. Wij coördineren daarbij tevens de juiste marketinginzet en verkoop  voor en/of samen met onze opdrachtgevers/partners.